Lodd for en bedre barndom - SOS-barnebyer
Kontakt oss

Bli en partner!

Fyll inn skjemaet så tar vi kontakt med deg om hva et samarbeid kan bety for din bedrift/organisasjon.

Takk for din interesse!

Du vil snart bli kontaktet av oss. Ha en fin dag :)

Vi vil aldri gi din e-postadresse til noen andre. Det vil kun være vi som har tilgang til den. Les mer om våre vilkår

Denne siden benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. Vi lagrer ingen personlige opplysninger. Ved å trykke OK aksepterer du vår bruk. Les mer

OK

Lodd for en bedre barndom

Created with Sketch.

I løpet av litt over ett år har norske loddkjøpere sørget for at SOS-barnebyer har mottatt over 10 millioner kroner fra Postkodelotteriet. Dette gjør at SOS-barnebyer kan sikre enda flere barn god omsorg, helsetilbud og skolegang.

– Overskuddet fra lotteriet er et viktig bidrag som gjør en forskjell for barn som trenger trygge og omsorgsfulle voksne rundt seg. Nå kan vi hjelpe enda flere, sier Sissel Aarak, fungerende generalsekretær i SOS-barnebyer.

Postkodelotteriet finnes i Nederland, Storbritannia, Tyskland og Sverige, og startet opp i Norge høsten 2018 med lisens fra Lotteritilsynet. Overskuddet fra veldedighetslotteriet i Norge deles mellom SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond.

Over 100 milliarder
Lotteriet er i dag verdens nest største private giver til ideelle organisasjoner, etter Bill og Melinda Gates Foundation, og har siden starten i 1989 gitt over 100 milliarder kroner til ideelle organisasjoner verden over. Grunntanken er at verden blir et bedre sted med sterkere ideelle organisasjoner, samtidig som det er gøy å vinne sammen med naboene sine.

Boudewijn Poelmann, grunnleggeren av Postkodelotteriet.

– Vi støtter organisasjoner som jobber for en bedre verden for menneskene og planeten. SOS-barnebyer er en partner i alle landene der Postkodelotteriet er etablert, og jeg har besøkt flere av SOS-barnebyers program rundt om i verden. Jeg har personlig fått oppleve den store forskjellen organisasjonens innsats har på barns liv ved å sørge for at de vokser opp med trygg og stabil omsorg. Jeg er veldig glad for at vi, takket være spillerne i Norsk Postkodelotteri, kan støtte dette viktige arbeidet, sier Boudewijn Poelmann, grunnleggeren av Postkodelotteriet.

Jeg har personlig fått oppleve den store forskjellen organisasjonens innsats har på barns liv ved å sørge for at de vokser opp med trygg og stabil omsorg.
Boudewijn Poelmann, grunnleggeren av Postkodelotteriet

Postkodelotteriet bidrar til SOS-barnebyers viktige arbeid for å sikre barn gode oppvekstvilkår.

Kan hjelpe flere
– Lotteriet medfører ingen kostnader eller økonomisk risiko for organisasjonene, det er lang tid mellom kjøp av lodd og trekning samt faste grenser for hvor mye hver enkelt loddkjøper kan satse, og dermed ikke et avhengighetsskapende spill. Det er viktige kriterier, sier Sissel Aarak.

– Postkodelotteriet skal være en glede å være med på, enten du vinner eller ei. For oss var det også avgjørende at Postkodelotteriet er en seriøs, trygg og solid virksomhet, med lang erfaring både på lotteridrift og humanitært arbeid fra mange land. På verdensbasis bidrar de med viktige inntekter til svært mange ulike humanitære aktører, både store og små. Vi er veldig glade for at vi fikk muligheten til å samarbeide med dem, og ikke minst for at norske loddkjøpere liker konseptet og så langt har bidratt med over 10 millioner til barn som er uten eller risikerer å miste omsorg.

Fakta

Om Postkodelotteriet

Tilbake Created with Sketch.