Samarbeidet skaper engasjement - SOS-barnebyer
Kontakt oss

Bli en partner!

Fyll inn skjemaet så tar vi kontakt med deg om hva et samarbeid kan bety for din bedrift/organisasjon.

Takk for din interesse!

Du vil snart bli kontaktet av oss. Ha en fin dag :)

Vi vil aldri gi din e-postadresse til noen andre. Det vil kun være vi som har tilgang til den. Les mer om våre vilkår

Denne siden benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. Vi lagrer ingen personlige opplysninger. Ved å trykke OK aksepterer du vår bruk. Les mer

OK

Samarbeidet skaper engasjement

Created with Sketch.

Takket være entusiastiske ansatte, ivrige barn og velvillige foreldre i Espira-barnehager over hele landet, sto SOS-barnehagen i Maizelands i Zimbabwe ferdig våren 2016. Men engasjementet til barnehage-kjeden stoppet ikke der.

Tekst: Torunn Gilje

Siden åpningen har flere ansatte i Espira besøkt barnehagen og andre SOS-programmer i området. Både for å se effekten av samarbeidet og utveksle erfaringer og kompetanse.

– SOS-barnebyer har verdier og en måte å jobbe på som sammenfaller med vår egen visjon. Det handler om at barna skal være i trygge omgivelser, sammen med mennesker som bryr seg om dem uansett hvor de er. Vi ønsket fra dag en å ha gjensidig utveksling av kunnskap og erfaringer, og flere av våre ansatte har vært i Maizelands for å lære og utveksle kunnskap, forklarer kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Jens Schei Hansen.

Gir barn et godt utgangspunkt
Schei Hansen har selv vært i Maizelands for å se effekten av innsamlingsinnsatsen i Norge bidrar til at barn fra familier i en utsatt situasjon i området får et viktig og godt barnehagetilbud.

– Dette er en flott barnehage med meget dedikerte ansatte. De sørger for å gi barna et godt tilbud, både pedagogisk og ikke minst ernæringsmessig. De dyrker mye av sin egen mat selv, noe som gjør dem mindre sårbare. Personalet har høy kompetanse og de evner å vise omsorg for hvert enkelt barn. Jeg opplever at de barna som går i barnehagen får et så bra utgangspunkt i livet som mulig. Og så er det viktig å ha med seg at barnehagetilbudet avlaster familiene til barna. Dette er familier som har store utfordringer i hverdagen. Det er helt åpenbart at barnehagetilbudet bidrar til en viktig forskjell i barna og familienes liv. De får trygghet og mat, og et godt pedagogisk tilbud de har nytte av senere i livet.

Jens Schei Hansen har selv vært i Maizelands for å se at effekten av innsamlingsinnsatsen i Norge bidrar til at barn fra familier i en utsatt situasjon får et viktig og godt barnehagetilbud.

Støtte til familiene
Zimbabwe er preget av fattigdom og politisk ustabilitet, og store utfordringer er knyttet til helse, hiv/aids og ernæring. Mange familier lever i en utsatt situasjon, noe som går utover de voksnes mulighet til å gi barna sine god omsorg.

I lokalsamfunn verden over har SOS-barnebyer et familieprogram, som gjennom helhetlig støtte og kombinerte tiltak gi familier mulighet til å løfte seg ut en av kritisk vanskelig livssituasjon. I tillegg til drift av barnehagen støtter Espira Gruppen også dette familieprogrammet. Det han har sett gjør Jens Schei Hansen stolt over hva bedriften har bidratt til.

– Og familieprogrammet imponerer meg stort. Her ser SOS-barnebyer hver enkelt familie og skreddersyr løsninger som gjør at de kan generere noe inntekter og gjør seg dermed mindre avhengig av hjelp. Dette skaper stolthet og trygghet. Og det gjør meg stolt å kunne bidra til dette.

SOS-barnebyer har verdier og en måte å jobbe på som sammenfaller med vår egen visjon. Det handler om at barna skal være i trygge omgivelser, sammen med mennesker som bryr seg om dem uansett hvor de er.
Jens Schei Hansen, kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira

Fakta

Espira

Felles verdier i kjernevirksomheten
Å ha samarbeidspartnere, som Espira, som ser betydningen av et langsiktig engasjement, er svært viktig for SOS-barnebyer. Espiras inntekter kommer fra foreldrebetalinger og kommunale tilskudd, og de er dermed ikke en aktør som kan gi donasjoner. For å kunne ta et så stort samfunnsansvar, også økonomisk, har de vært avhengige av å få 2 700 ansatte til å engasjere 9 500 barn med deres foreldre. Da er det essensielt med et formål som gjenspeiler verdier og relevans i kjernevirksomheten.

I området hvor Espira og SOS-barnebyers barnehage ligger tilbrakte barna tidligere dagen i en nedslitt garasje. Nå får de et pedagogisk tilbud og næringsrik mat mens de er i barnehagen.

– Våre inntekter skal gå til barnehagedrift her i Norge. Derfor må vi samle inn midlene fra foreldre og ansatte. For å få til dette må det være et dypt og ektefølt engasjement i hele organisasjonen, og vi må være helt transparente hele veien. I tillegg jobber våre ansatte med barn og tanken om at «barn hjelper barn» skaper stort engasjement hos våre ansatte, barna og foreldrene. Vår fagavdeling har utviklet pedagogisk materiell der vårt samarbeid med SOS-barnebyer er tema. Også de ansatte som har deltatt på delegasjonsreiser, har bidratt inn i dette arbeidet. Ved å bruke dette materiellet kan man jobbe med Zimbabwe-prosjektet i våre barnehager på barns premisser. Dette skaper stort engasjement hos både barn og ansatte.

Vil du vite mer?

Hold deg oppdatert på hva vi får til gjennom samarbeidet med Espira og andre i vårt nyhetsbrev!

Takk for din påmelding!

Du vil snart motta nyheter om våre partnerprogram på e-post. Ha en fin dag :)

Vi vil aldri gi din e-postadresse til noen andre. Det vil kun være vi som har tilgang til den.

Les mer om våre vilkår
Tilbake Created with Sketch.