Hvordan vil din bedrift forme samfunnet? - SOS-barnebyer
Kontakt oss

Bli en partner!

Fyll inn skjemaet så tar vi kontakt med deg om hva et samarbeid kan bety for din bedrift/organisasjon.

Takk for din interesse!

Du vil snart bli kontaktet av oss. Ha en fin dag :)

Vi vil aldri gi din e-postadresse til noen andre. Det vil kun være vi som har tilgang til den. Les mer om våre vilkår

Denne siden benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. Vi lagrer ingen personlige opplysninger. Ved å trykke OK aksepterer du vår bruk. Les mer

OK

Hvordan vil din bedrift forme samfunnet?

Created with Sketch.

Gode samarbeid handler om å sammen utrette mer enn man klarer alene, og tilføre hverandre verdi. – Oppfattes det vi gjør sammen som relevant og meningsfullt, skaper det engasjement og motivasjon. Vårt mål er at et samarbeid med SOS-barnebyer skal løfte familier ut av fattigdom, utvikle bærekraftige samfunn, men også gi effekter for bedriften, sier Linda Cecilie Dale i SOS-barnebyer.

Tekst: Torunn Gilje, foto: Asad Rehman

Det første bærekraftsmålet handler om å utrydde fattigdom. Det nevnes stadig at flere arbeidsplasser og økonomisk vekst er helt avgjørende i kampen mot fattigdom. Men for å oppnå bærekraftig vekst og utvikling, trenger vi ressurssterke voksne som kan bidra til likestilling, demokrati og gode løsninger for felleskapet. Stabil og god omsorg som barn er livsviktig for å bli en trygg og ressurssterk voksen.

Kan ikke utelate den viktigste ressursen
Det bærende prinsippet for bærekraftsmålene, er at ingen skal utelates. Men de barna som vokser opp uten familie som kan gi dem omsorg og beskyttelse, ta dem med til helsestasjonen og sørge for at de får utbytte av skolegangen, faller utenfor tiltakene som skal bidra til vekst og utvikling for alle.

– Vi klarer ikke å bygge sterke og bærekraftige samfunn så lenge millioner av barn vokser opp uten god nok omsorg. Barn som lever uten, eller med svært ustabil og usikker omsorg, får ikke sjansen til å utvikle seg og nå sitt potensial. Og det går ikke bare ut over hvert enkelt barn – vi sløser også bort verdens viktigste ressurs, påpeker Dale.

Foto: Nina Ruud

Være en del av løsningen

Næringslivet i Norge har i mange år vært viktige for utviklingen av SOS-barnebyers programmer. Det snakkes i dag mye både i næringslivet og blant organisasjonene om Social Return on Investment. Å bidra til samfunnsutvikling skal lønne seg over tid. I dag stiller både forbrukere og medarbeidere i stadig større grad krav om bærekraft og ansvarlighet. Dette kan også gjøre organisasjoner som SOS-barnebyer enda mer relevante, mene Dale.

– Det er viktig for bedrifter å vise hvordan de er «en del av løsningen». Vi har 70 års erfaring med å gi barna den omsorgen de trenger for å bli ressurssterke voksne som kan bidra til å finne gode løsninger på fremtidens globale utfordringer. Det gjør oss til en attraktiv samarbeidspartner for bedrifter.  Og vi trenger flere som ønsker å bidra til langsiktige løsninger, som skaper varig positiv endring.

Sosial innovasjon
SOS-barnebyer har drevet med innovasjon innen barneomsorg helt siden 1949. Gode partnerskap er avgjørende for at vi skal kunne fortsette å utvikle og etablere nye modeller og piloter som sikrer flere barn en trygg oppvekst. I tillegg til finansiell støtte er vi også åpne for at selskaper kan bidra med teknologi og annen verdifull kompetanse.

– Det er viktig for bedrifter å vise hvordan de er «en del av løsningen». Vi har 70 års erfaring med å gi barna den omsorgen de trenger for å bli ressurssterke voksne som kan bidra til å finne gode løsninger på fremtidens globale utfordringer. Det gjør oss til en attraktiv samarbeidspartner for bedrifter.

Foto: SOS-barnebyer

Sterke barn, familier og lokalsamfunn

Alle barn trenger en stabil familie. Mange stabile familier bygger kapasitet og kraft i et lokalsamfunn. Og et sterkt lokalsamfunn evner å støtte familier i krise igjen. Derfor er det alltid behov for støttespillere som vil være fremtidens samfunnsbyggere.

– Barna er vårt hovedfokus og vi har programmer verden over om sikrer barn og unge omsorg, utvikling og utdanning. På denne måten får barna de ferdighetene og verktøyene de trenger for å lykkes som voksne, skape seg et godt liv og bidra til samfunnet. Sammen med våre støttespillere bygger vi lokalsamfunn og verdenssamfunn – en god barndom om gangen, avslutter Linda Cecilie Dale i SOS-barnebyer.

Hold deg oppdatert på våre bedriftssamarbeid

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Takk for din påmelding!

Du vil snart motta nyheter om våre partnerprogram på e-post. Ha en fin dag :)

Vi vil aldri gi din e-postadresse til noen andre. Det vil kun være vi som har tilgang til den.

Les mer om våre vilkår
Tilbake Created with Sketch.