Digital village - SOS-barnebyer
Kontakt oss

Bli en partner!

Fyll inn skjemaet så tar vi kontakt med deg om hva et samarbeid kan bety for din bedrift/organisasjon.

Takk for din interesse!

Du vil snart bli kontaktet av oss. Ha en fin dag :)

Vi vil aldri gi din e-postadresse til noen andre. Det vil kun være vi som har tilgang til den. Les mer om våre vilkår

Denne siden benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. Vi lagrer ingen personlige opplysninger. Ved å trykke OK aksepterer du vår bruk. Les mer

OK

Teknologi for utvikling, inkludering og likestilling

Created with Sketch.

I 2021 antar man at 90 prosent av alle arbeidsplasser krever digital kompetanse. Sammen med lese- og skriveferdigheter er digitale evner helt grunnleggende for å delta fullverdig i samfunnet.

Tekst: Kristin Trandem

346 millioner barn og unge står utenfor den digitale verden i dag. Det er et enormt digitalt gap som Covid-19-pandemien har gjort enda bredere. Barna og unge, som lever i utsatte situasjoner hver eneste dag, har det tøffeste utgangspunktet. De risikerer å falle helt utenfor den digitale utviklingen, det kan få fatale ringvirkninger for hele fremtiden deres.

Gjennom prosjektet Digital Village får barn og unge sjansen til å ta steget inn i den digitale verden og være trygge i den.

Vårt felles ansvar
Isabelle Ringnes, tech-gründer og evangelista, jobber målrettet for likestilling, mangfold og inkludering. Hun er en pådriver og co-founder av Digital Village initiativet i Norge.

Isabelle Ringnes er co-founder av Digitale village initiativet til SOS-barnebyer. Foto: Privat.

– Jeg har brent for teknologi og likestilling siden jeg begynte på masteren min i media management i New York. Da ble jeg oppmerksom på hvor utrolig viktig teknologi er, og hvilken avgjørende faktor det har for vår felles fremtid. Det som skremte meg, var hvor få kvinner og minoriteter som jobbet og hadde utdannelse innenfor bransjen. Da jeg flyttet hjem startet
jeg TENK, et teknologinettverk med mål om å inspirere kvinner og jenter til å forme fremtiden med teknologi. Vi har på seks år etablert flere teknologileirer for unge jenter, holdt hundrevis av foredrag og vært aktive i samfunnsdebatten for å sette behovet for rekruttering av jenter i teknologi på agendaen. Digital Village er et ekstremt viktig initiativ fordi å ha tilgang til og ferdigheter innen teknologi er avgjørende for at generasjonen som vokser opp nå skal ha muligheten til å skape seg et bedre liv, uavhengig av kjønn og forutsetninger, forklarer Ringnes.

– Vi må tette det digitale gapet som holder millioner av barn og unge utenfor utviklingen.
Isabelle Ringnes, tech-gründer

Målet til Digital Village prosjektet er å sørge for at digitale ferdigheter blir en del av dagliglivet til barn, unge og omsorgspersoner i SOS-barnebyers programmer. Foto: Paul Ako

Partnere åpner en digital verden for barn og unge
Ahmed Mihaimeed er global IKT-rådgiver i SOS-barnebyer internasjonalt. Han følger Digital Village-prosjektene tett og ser allerede resultater fra dette viktige arbeidet.

– Grunnleggende kunnskap og opplæring introduserer barn og unge for den digitale verden og gir dem større muligheter når det gjelder utdanning. Dette gir dem igjen de rette ferdighetene til å komme inn på arbeidsmarkedet.

SOS-barnebyer jobber med partnere for å gjøre Digital Village tilgjengelig for så mange som mulig. Disse er med på å utvikle infrastrukturen, undervisningsopplegg og -materiell for god e-læring. Partnerskapene er avgjørende for at vi skal lykkes med å gi flere barn og unge tilgang til teknologi og digitale ferdigheter, avslutter han.

Omsorgspersonene må også inkluderes
SOS-barnebyers prosjekt Digital Village gjør at digitale ferdigheter blir en del av dagliglivet til barn, unge og omsorgspersoner i SOS-barnebyers programmer.

– Det er viktig å også inkludere de voksne i familiene, slik at de også får digitale ferdigheter og kan følge opp barn og unge som de har ansvaret for, understreker Jalila Manal ICT ansvarlig i SOS-barnebyer Midtøsten og Nord-Afrika

Digital Village er et ekstremt viktig initiativ, fordi å ha tilgang til og ferdigheter innen teknologi er avgjørende for at generasjonen som vokser opp nå skal ha muligheten til å skape seg et bedre liv, uavhengig av kjønn og forutsetninger.
Isabelle Ringnes

Et bidrag til FNs bærekraftsmål
Digital Village bidrar også til FNs bærekraftsmål. God utdanning og muligheter til å få en jobb, som gjør at unge kan bidra til den økonomiske veksten, er avgjørende for utviklingen i mange av landene vi jobber i. Dette vil være med på å utjevne forskjellene, ikke bare mellom kjønnene, men også mellom samfunnslag og land.

Fakta

Digital Village

Lokal forankring
Det finnes et digitalt gap også i Norge. Det finnes 400 000 nordmenn som ikke benytter seg av internett, og én tredjedel av Norges befolkning opplyser at de synes det er utfordrende å henge med i den digitale utviklingen.

Gjennom arrangementer og lokalt engasjement jobber vi tett med blant annet organisasjoner som TENK (Tech-nettverket for kvinner) og Landsforeningen for barnevernsbarn for å tette det digitale gapet her hjemme. I tillegg vil våre nåværende og fremtidige partnere i Digital Village prosjektet være gode bidragsytere gjennom medarbeiderinvolvering og kunnskapsdeling.

Vi jobber tett sammen med TENK, et teknologinettverk med mål om å inspirere kvinner og jenter til å forme fremtiden med teknologi.

FNs bærekraftsmål

Vi samarbeider for å nå disse bærekraftsmålene:

Et verdifullt samarbeid

Det er mange gode grunner for et samarbeid med SOS-barnebyer. Kontakt oss for å diskutere muligheter!

Tilbake Created with Sketch.