Ingen barn alene - SOS-barnebyer
Kontakt oss

Bli en partner!

Fyll inn skjemaet så tar vi kontakt med deg om hva et samarbeid kan bety for din bedrift/organisasjon.

Takk for din interesse!

Du vil snart bli kontaktet av oss. Ha en fin dag :)

Vi vil aldri gi din e-postadresse til noen andre. Det vil kun være vi som har tilgang til den. Les mer om våre vilkår

Denne siden benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. Vi lagrer ingen personlige opplysninger. Ved å trykke OK aksepterer du vår bruk. Les mer

OK

Ingen barn skal vokse opp alene

Created with Sketch.

2020 var året hvor alt ble annerledes enn det vi hadde tenkt.

Alt vi gjør, gjør vi for ungene våre. De barna som er nødt til å klare livet alene, uten stabil omsorg fra trygge voksne. Dem er det mange av. Og for å kunne nå ut til så mange som mulig, trenger vi å jobbe så effektivt som mulig, på alle plan.

SOS-barnebyer Norge var midt i en stor omorganisering for å jobbe mer effektivt, da koronapandemien slo ut også det norske samfunnet og alle ble beordret hjem. I en ny og krevende arbeids- og livssituasjon, gjorde våre ansatte en formidabel jobb for å tilpasse innsatsen til endrede markedsvilkår og en pandemi som ville få enorme konsekvenser for vår målgruppe.

Organisasjonen tilpasser seg en verden i endring
Basert på tidligere erfaringer visste vi at pandemien ville ramme de barna vi jobber for ekstra hardt. Vi har gjennom hele året fulgt utviklingen tett og tilpasset innsamling og støtte ut fra nye og endrede behov. Våre kollegaer over hele verden har til tross for lockdown og restriksjoner fortsatt å sørge for nødvendig hjelp og oppfølging, og fange opp så mange som mulig av de barn og familier som før pandemien klarte seg bra – men som nå er i en ekstremt vanskelig situasjon.

Organisasjonen har fulgt utviklingen tett og tilpasset innsamling og støtte ut fra nye og endrede behov. Foto: Fahaam Foroodi

Tett og god kontakt med kollegaer i SOS-barnebyer flere steder i verden gjorde at vi dagen etter Moria-brannen kunne starte innsamling basert på et reelt behov for innsats som allerede var i gang. Vi satte søkelyset på hvordan restriksjoner og nedstigning gjorde en allerede vanskelig livssituasjon ekstremt hard for barn og familier i flere land sør for Sahara. Hvordan vold mot kvinner og barn økte som en følge av sosial nedstenging, bortfall av stabil inntekt og stengte skoler i Latin-Amerika og mange andre deler av verden. At hjemmeskole og stengte aktiviteter gjorde at barn også i Norge måtte holde ut og på egen hånd håndtere en vanskelig og ustabil hjemmesituasjon. Og at millioner av barn verden over verken har en hjemmesituasjon som ligger til rette for hjemmeskole, eller tilgang på digitalt utstyr, med den dramatiske konsekvensen av at de har mistet mye og verdifull læring – og for svært mange av dem muligheten til å fortsette å fullføre skolegangen. Vi har også advart mot de alvorlige følgene for den mentale helsen til barn og unge i Norge, som følge av strenge restriksjoner, isolasjon og bortfall av så å si samtlige sosiale arenaer.

For å kunne nå ut til så mange som mulig, trenger vi å jobbe så effektivt som mulig, på alle plan.
Sissel Aarak

SOS-barnebyer jobber for å finne løsninger og utvikle omsorgstiltak som kan tilpasses hvert enkelt barns behov og hvert enkelt lands muligheter. Foto: Alea Horst

Behovet har aldri vært større
Behovet for innsatsen og tiltakene til SOS-barnebyer som støtter og styrker familier og lokalsamfunn, sørger for stabilitet i en familie for barn som er alene og stadig minner myndigheter om at noen av det viktigste de gjør, er å prioritere barns helse-, omsorgs- og livssituasjon – har aldri vært større.

Vi er stolte over den innsatsen vi har gjort i 2020, og er mer klar enn noensinne til å fortsette dette viktige arbeidet, utvikle våre tiltak og måten vi jobber på, for å kunne sørge for at ingen barn skal måtte vokse opp alene.

Din bedrift kan også bidra

Kontakt oss om mulighetene for et samarbeid.

Tilbake Created with Sketch.