– Det handler om å få hjerter til å slå i takt - SOS-barnebyer
Kontakt oss

Bli en partner!

Fyll inn skjemaet så tar vi kontakt med deg om hva et samarbeid kan bety for din bedrift/organisasjon.

Takk for din interesse!

Du vil snart bli kontaktet av oss. Ha en fin dag :)

Vi vil aldri gi din e-postadresse til noen andre. Det vil kun være vi som har tilgang til den. Les mer om våre vilkår

Denne siden benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. Vi lagrer ingen personlige opplysninger. Ved å trykke OK aksepterer du vår bruk. Les mer

OK

– Det handler om å få hjerter til å slå i takt

Created with Sketch.

– Et trygt hjem er fundamentet for trygge mennesker, og trygge mennesker skaper gode samfunn, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj. I OBOS er samfunnsansvar en del av bedriftskulturen.

tekst: Kristin Stoltenberg foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

På veggen på kontoret har Daniel Kjørberg Siraj hengt opp et maleri for hver dag å minne seg selv om at det OBOS er til for, er å skape gode og trygge hjem for alle.  Maleriet er av en mor med to barn som står foran en dør.

– Et trygt hjem er fundamentet for all velstand. Det handler om den basale tryggheten og omsorgen i et barns liv. Et hjem er der du kan få gjort leksene dine og danne grunnlaget for utdanning og jobb senere. Den som ikke har et hjem, har ikke en trygg ramme rundt livet sitt, sier Siraj.

Hvis det virkelig er én ting som setter hjertene i brann i OBOS, så er det at man kan være med å bidra til noe utover å tjene penger, og faktisk skape et bedre samfunn og et bedre liv for folk.
Daniel Kjørberg Siraj

Temaet engasjerer ham. Det er et engasjement han deler med ansatte og medlemmer i boligbyggelaget. OBOS har samarbeidet med SOS-barnebyer siden 2004 og den felles plattformen er tydelig.

– For SOS-barnebyer er omsorgsrollen den primære. For OBOS handler det om å skape de fysiske strukturene. Likevel ønsker vi i bunn og grunn det samme, nemlig at folk skal ha en trygg oppvekst. Et godt hjem. Her har vi felles mål, sier Siraj.

God stemning da SOS-familien i Bogotá i Colombia fikk se sitt nye hjem, som OBOS har finansiert. (Foto: Nina Ruud)

Setter hjerter i brann
Han minner om selskapets visjon, som er OBOS bygger framtidens samfunn og oppfyller boligdrømmer.

– OBOS sørger for å oppfylle menneskers boligdrøm her hjemme i Norge. Da vi skulle feire vårt 75-årsjubileum, spurte SOS-barnebyer: «Kan dere være med på noe mer? Er dere villige til å være med på en satsing?» Det ville vi, og vi ble med på å etablere SOS-barnebyen i Malawi, sier Siraj.

Dermed ble det bygget en SOS-barneby med 15 familiehus for 180 barn, barnehage, familieprogram, medisinsk senter og grunnskole for over 300 elever i Blantyre i Malawi. I 2017 bestemte OBOS at de fortsetter som hovedsamarbeidspartner og gir én million kroner i årlig støtte de neste tre årene. I tillegg finansierte selskapet i fjor nye familiehjem i Bogota i Colombia, slik at SOS-familiene blir mer integrert i lokalmiljøet.

Vil din bedrift investere i barns oppvekst?

Ta kontakt med oss for mer informasjon om hva slags samarbeid som kan passe for din bedrift.

– Hvis det virkelig er én ting som setter hjertene i brann i OBOS, så er det at man kan være med å bidra til noe utover å tjene penger, og faktisk skape et bedre samfunn og et bedre liv for folk, sier Daniel Kjørberg Siraj.

Slik måles verdiskapning
Og det er dette engasjementet Siraj mener preger bedriftskulturen. I OBOS måles verdiskapning langs tre akser: Verdi for medlemmene, i penger og samfunnsansvar. De tre aksene må være i perfekt balanse.

– Ja, vi skal tjene penger, vi skal bygge boliger og vi skal lykkes forretningsmessig. Men det som tenner alle, er engasjementet utover oss selv, sier han – og presiserer: – Vårt engasjement handler ikke om velgjørenhet. Det handler om å skape endring.

Fakta

OBOS

Daniel Kjørberg Sirajs private engasjement førte ham og familien til Colombia i fjor sommer. Siraj har selv tilbragt deler av barndommen i Pakistan, hvor han har sett barn vokse opp i fattigdom. Nå ønsket han å gi sine egne sønner en forståelse for hvordan barn kan ha det andre steder i verden. Blant annet besøkte familien barn og ungdom i SOS-barnebyers program.

– Vi møtte barn og unge som har drømmer som mine egne barn, enten de drømmer om å bli dataingeniør, lærer eller fotballspiller. Det er bare én grunnleggende forskjell. De har et annet fundament å bygge drømmene sine på.

– Derfor jobber vi i OBOS nå med konkrete idéer til hvordan vi kan støtte disse ungdommene når de blir voksne og skal skape seg et nytt fundament gjennom utdanning og jobb, sier Siraj.

OBOS er Norges største boligbyggelag og boligforvalter. (Foto: Nadja Frantsen/OBOS)

OBOS gir tilbake
Hege Irene Asplund er sponsorrådgiver i OBOS og kan skrive under på at samarbeidet skaper stolthet, samhold og engasjement internt.  Avtalen er en del av det selskapet kaller OBOS gir tilbake, og i fjor brukte man 70 millioner kroner på blant annet idrett og kultur.

– OBOS gir tilbake handler om å få hjerter til å slå i takt, enten det er sosio- eller kulturavtaler. Vi har for eksempel avtaler med korps, Kirkens Bymisjon, Folkemuseet, Operaen, speidergrupper og etablering av kunstgressbaner – i tillegg til at vi åpner Tusenfryd for familier som kanskje ikke har råd til å gå dit, sier Hege Irene Asplund.

Mer informasjon om våre bedriftssamarbeid?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Takk for din påmelding!

Du vil snart motta nyheter om våre partnerprogram på e-post. Ha en fin dag :)

Vi vil aldri gi din e-postadresse til noen andre. Det vil kun være vi som har tilgang til den.

Les mer om våre vilkår

Tanken er at OBOS gir tilbake skal skape positiv aktivitet – sånn at hver enkelt får et bedre liv, og at man sammen skaper et bedre samfunn. En av aktivitetene er det digitale distansekortet Barn setter spor, et samarbeid mellom Skiforeningen, OBOS og SOS-barnebyer.

– Det er det vi kaller et vinn-vinn-vinn-samarbeid. Vi bidrar til å motivere barnefamilier til å komme seg ut og gjøre noe sammen. Appen skaper synlighet, og den skaper inntekter og varige spor for barn i SOS-barnebyers program, sier Asplund.

Det handler ikke nødvendigvis om at vi vi finansierer boliger i Malawi eller Colombia, men det handler om det store bildet, nemlig betydningen av en trygg oppvekst i omsorgsfulle hjem.
Hege Irene Asplund

Byutvikling med rom for livet
Hun er ikke så opptatt av å kategorisere de ulike sponsoravtalene og mener alt som bidrar til å skape et inkluderende samfunn er samfunnsansvar i OBOS.

– Samarbeidet med SOS-barnebyer er i tråd med kjernen av det vi driver med; nemlig å bygge trygge hjem og gode lokalsamfunn. Vi driver byutvikling med rom for livet. For at mennesker skal trives i sine boliger, må det finnes mer enn fire vegger og et tak, sier hun.

– Det blir ikke et hjem fordi det slås opp noen vegger. Det må mennesker til. Mennesker som har det bra. Prinsippet er det samme om det er i Norge, eller i et annet land, sier Asplund.

Hun peker på betydningen av at OBOS har og har hatt toppledere som har vært opptatt av å ta et samfunnsengasjement. I dag er det en naturlig del av organisasjonskulturen, det løftes frem blant folk som søker jobb i OBOS og det smitter over på medlemmene.

– Det handler ikke nødvendigvis om at vi vi finansierer boliger i Malawi eller Colombia, men det handler om det store bildet, nemlig betydningen av en trygg oppvekst i omsorgsfulle hjem. Der har vi et ansvar. Vi kan bidra til et varmere samfunn, sier Hege Irene Asplund.

Tilbake Created with Sketch.